sylvanian rpg.jpg

Címkék

Q-Workshop

2011.02.10. 11:33 | Guild | Szólj hozzá!

q-workshop

A dobókocka fetisiszták (akik a szerepjátékosok között erősen felülreprezentáltak) nagy mennyiségű kockát képesek begyűjteni. A probléma, hogy a sokadik kék húszoldalú megvásárlása már nem jelent akkora örömet, a kocka rajongók valami különlegesre vágynának. Ezt az igényt elégítik ki a Q-Workshop kockái.

A Q-Workshop egy 2001-ben indult lengyel vállalkozás, ami mára a kockagyártás élvonalába küzdötte magát. Igen jó minőségű, tartós kockákat gyártanak, de az igazi újdonságot a különleges dizájnok jelentik.

A Q-Workshop kockák oldalán a számok különleges díszítéssel jelennek meg. Például rúnák, kelta jelek vagy nukleáris szimbólumok közt. Vannak tematikus készletek elf, törpe, sárkány vagy steampunk díszítéssel, és az utóbbi időben egyre több játék kiadóval állapodnak meg, és különleges, adott játékhoz tervezett készletet hoztak ki. Van például Cthulhu, Pathfinder, Deadlands vagy a Munchkin készlet. Minden változat több különböző színkombinációban kapható, de ha valakinek egyik sem tetszik, akár saját tervezésű készletet is rendelhet.

A legnagyobb probléma a Q-Wrokshop készletekkel az, hogy a díszítés miatt sokszor nehezen olvashatók az értékek. Vásárlás előtt érdemes a képeken megnézni, hogy távolabbról mennyire kivehetőek a számok, és olyan színösszeállítást választani, amin elég jó a kontraszt. A saját kockáim közül a Steampunk a kedvencem, nem azért mert ilyen környezetben játszunk, hanem mert ezek elég jól olvashatók.

A Q-Workshop nagyon aktív vállalkozás. Érdemes visszanézni, mert folyamatosan hozzák ki az új dizájnokat, sőt nemsokára fém kockákkal is előállnak. A kockák beszerezhetők a gyártó honlapjáról is, de sok internetes boltban is.

Címkék: kockák

A bejegyzés trackback címe:

https://grpg.blog.hu/api/trackback/id/tr772651313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása