sylvanian rpg.jpg

Címkék

Beköszöntő

2011.01.26. 11:35 | Guild | 2 komment

Míg 10-15 éve az asztali szerepjáték nagyon népszerű volt, ma már csak egy maroknyi lelkes játékos ül le hetente játszani a barátaival. Egy részről van valami felemelő abban, hogy egy különleges rétegjáték egyik művelője lehetek, de más részről örülnék, ha mások is megismernék ezt a kiváló szórakozást.

Az asztali szerepjáték (régen jelző nélkül lehetett használni a szót, de az még a WoW előtt volt) több olyan jellemzővel bír, ami számomra minden más játék fölé emeli. Először is egy közösségi élmény, vagyis a számítógépes játékokkal ellentétben fizikailag is találkozol a barátaiddal, és játék közben elbeszélgettek más dolgokról is. A társasjátékokhoz képest sokkal kötetlenebb, szabadabb játék, nagyon épít a játékosok fantáziájára, a világ, a szereplők és a történet nem annyira absztrakt módon jelennek meg mint azokban. De megvan benne a társasjátékok hangulatából a szabályok használata, a kockák dobálása, nem annyira kötetlen mint az improvizatív színjátszás.

Egy réteg játékról van tehát szó, szerintem csak időszakosan érhetett el nagyobb népszerűséget, de ez nem baj. Viszont az fontos, hogy akinek bejön ez a játék forma, az megtalálja a lehetőségeket, és aki már játszik, az részese lehessen ennek a közösségnek. Szerencsére Magyarországon az lfg.hu portál (korábbi nevén rpg.hu) összetartja a játékosokat, de emellett az is fontos, hogy kialakuljon egy magyar szerepjátékos blog közösség.

Ehhez szeretnék hozzájárulni a saját blogom elindításával. Az rpg.hu / lfg.hu oldalra régóta írok cikkeket, de vannak olyan témák, amik nem tesznek ki egy olyan jól szerkesztett, komoly bejegyzést. Itt olyan napi élményeket, gyors gondolatokat, érdekes híreket szeretnék megírni, ami másokat is érdekelhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://grpg.blog.hu/api/trackback/id/tr382613562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spelljammer · http://spelljammer.blog.hu 2011.02.06. 08:50:58

Szia!

Üdv a szerepjátákos blogot írók között. :)))
Gondoltam, a figyelmedbe ajánlok egy angol nyelvű blogot, ami általános szerepjáték dolgokkal foglalkozik (főleg d&d) és elég jó meglátásai vannak az írójának:

dndwithpornstars.blogspot.com/

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.07. 22:57:52

Üdv,

Én is beköszönök. Örülök, hogy nem csak én foglalkozom ezen nemes hobbival itt a blog.hu-n.

J
süti beállítások módosítása