sylvanian rpg.jpg

Címkék

Designers & Dragons

2014.08.11. 09:33 | Guild | Szólj hozzá!

A fenti címen Shannon Appelcline írt egy igencsak hosszú és részletes szerepjáték történetet. Tulajdonképpen a jelentős szerepjáték kiadók történetét dolgozta fel, de ezen keresztül magának a hobbinak a történetét is megismerjük. Minden kiadó külön fejezetet kapott, ahol a megalakulástól napjainkig tekinti át az eseményeket. A kiadókat az alakulásuk vagy első szerepjáték kiadásuk alapján rendezte időrendbe.

A szerző nagyon alapos munkát végzett. Érezhető, hogy végigolvasott mindent amihez hozzá lehet férni, és megpróbált személyesen is beszélni az érintett személyekkel. A könyvből kiderülnek azok a háttér események, amik segítik megérteni, mi miért alakult úgy az asztali szerepjátékok történetében ahogy. A szöveg hosszú, de jól megírt, könnyen érthető, élvezetes olvasni.

A könyv eredetileg a Mongoose Publishingnél jelent meg egy nagy könyvben igen magas áron (+postaköltség). Azonban az eredeti kiadás példányai elfogytak, és most az Evil Hat vállalkozott rá, hogy egy Kickstarter kampánnyal megtámogatva négy kötetben újra kiadja. A TSR kiadóval foglalkozó rész bárkinek ingyen letölthető. Ez talán az egyik legfontosabb fejezet, mert a D&D előzményeitől és kialakulásától indít, és egészen a kiadó felvásárlásáig tart. Aki támogatja a kampányt az már most letöltheti a teljes 70-es évekről szóló könyvet. Szerintem érdemes befektetni a teljes pdf kiadásba, mert tényleg nagyon jó olvasmány.

 

Címkék: ismertető

A bejegyzés trackback címe:

https://grpg.blog.hu/api/trackback/id/tr696587407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása