sylvanian rpg.jpg

Címkék

Szerepjáték tervezők: Aaron Allston

2014.03.17. 13:37 | Guild | 1 komment

Aaron Allston 1960-ban szültett és sajnálatos módon egy hónapja 2014. februárjában 53 évesen érte a hirtelen halál.

A 80-as évek szerepjáték tervező generációjának tagja. A Steve Jackson Gamesnél kezdte a Space Gamer és a Fantasy Gamer szerepjáték magazinok szerkesztőjeként. Az első játéka az Autoduel Champions, ami a Champions és a Car Wars szerepjátékok ötvözete volt. Utána mindkét rendszerhez, és a GURP-höz írt kiegészítőket.

Számos olyan játéka volt, ami meghatározó lett a későbbi szerepjáték tervezők számára. A Lands és Mystery kiegészítőben azt mutatta meg, hogy lehet szerepjáték szabályokat a környezethez igazítani. A Championshoz kiadott Strike Force kiegészítőben a mesélőknek ad kampány írási tanácsokat.

Dolgozott a TSR-nál. Társszerzője a Dungeon Master's Design Kit-nek (1988), ami az egyik első mesélői tanácsokról szóló könyv volt. Szerzője a Complete Fighter's Handbook-nak (1989), ami elindította a Complete... vonalat. Ő hozta össze a D&D Rules Cyclopedia-t (1991), ami az alap (nem Advanced) D&D sokak szerint legjobb kiadása volt. Részt vett a Mystara világának kialakításában a Gazetteer sorozatban. Ezen kívül számos egyéb D&D kaland és kiegészítő kötődik a nevéhez, mint például a 0. szintű karaktereknek szóló Treasure Hunt kaland (1986).

A Hero Gemes-nél ő volt a szerzője a Champions 5. (2002-es) kiadásának.

A szerepjáték mellett leginkább Star Wars regényeiről híres, de foglalkozott számítógépes játékokkal és filmmel is.

Egész életében Texasban élt.

Szívroham vetett véget életének a VisionCon találkozón. A temetésén két vörös köpenyes royal guard állt díszőrséget.

Címkék: tervezők

A bejegyzés trackback címe:

https://grpg.blog.hu/api/trackback/id/tr355865972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

auer · http://koronus.blogspot.com/ 2014.03.18. 08:08:31

RIP.
Kiváló Sw regényeket írt, mai napig a kedvenceim.
süti beállítások módosítása