sylvanian rpg.jpg

Címkék

Kocka torony

2011.04.01. 22:26 | Guild | 1 komment

Egy rövid bejegyzésig visszatérek a kockákra. Írtam két kockagyártó cégről, de nem írtam még a kockadobást segítő kiegészítökről. Igen, tudom, el lehet dobni a kockát csak úgy kézből is, de miért csinálnánk valamit egyszerűen, ha bonyolultan is lehet. Különösen ha mesélőként az a vád ér, hogy manipulálom a dobásokat, amikor a sokadik sikeres támadást dobom az ellenfélnek.

Az egyik lehetőség a kocka dobó pohár használata. Beleszórjuk a kockákat a pohárba, megrázzuk, azt ki az asztalra. Előnye, hogy több kockát lehet egyszerre az asztalra zúdítani, nem is szólva a pohárban rázott kockák máshoz nem fogható élményéről. Ha nem akarunk lealacsonyodni az Ikeás műanyag pohár használatához, akkor a már bemutatott Q-Workshoptól is rendelhetünk dobó poharat különböző dizájnokkal.

dicetower

Ha ennél is komolyabb kiegészítőre vágyunk, akkor érdemes egy kocka tornyot beszerezni. Ebbe az elmés építménybe csak be kell szórni felül a kockákat, és alul gurul ki az eredmény. A torony belsejében terelő lapocskák gondoskodnak a kockák megforgatásáról, amik alul egy elkerített területre érkeznek. Garantált manipuláció mentesség, és nem gurulnak le a kockák az asztalról. Ilyet több cég készít, például ez itt de a házi elkészítésre is vannak leírások az interneten. Én magamnak Legoból építettem egyet (lásd illusztrációt, a háttérben a dobó poharammal).

Igazság szerint nekem a kocka torony használata nem jött be igazán. Hiányzik a dobásból az az élmény, hogy a te cselekedetednek az eredménye a dobás. Mintha egy élettelen tárgy végezné el helyetted ezt a fontos műveletet. Én maradok a dobó pohárnál. Vagy a kéznél.

Címkék: kockák

A bejegyzés trackback címe:

https://grpg.blog.hu/api/trackback/id/tr362792336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thirlen 2011.04.07. 12:53:36

Aztán persze itt van ez a gyönyörűség is:
community.gencon.com/forums/p/20931/234388.aspx
Az egyik torony előre, a játékosoknak, a másik hátra, a mesélőnek küldi a kockákat.
süti beállítások módosítása